U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Badmode 2016. Welke trends gaan komen?

SHOP HIER DIRECT ONZE 2016 COLLECTIE. 

De badmode trends voor 2016. Azula heeft ze nu al. (20-03-2015)

Natuurlijk zit Azula weer met haar neus bovenop de nieuwste badmode trends voor 2016. Als eerste brengen we jullie de laatste nieuwtjes.

Wij zien 5 hoofdthema's.

1. AFRICAN JUNGLE

Badmode 2016 trend African Jungle

Deze trend viert de natuurlijke schoonheid van het Afrikaanse continent. Met al haar variaties en extremen. Kleuren en patronen die nooit eerder werden gecombineerd zie je nu terug in één trend; natuurlijk, organisch, menselijk en zelfs digitaal. 
Ook de vormen van de badmode worden aangepast aan de trend met ragfijne, zwieige materialen, eenvoudig katoen en zelfs kunst-leer.

De kleuren komen rechtstreeks uit de Arikaanse jungle met bladprints en levendige bloemenkleuren en tekeningen. Dankzij digitale technieken worden kleur, patroon en textuur gecombineerd tot schitterende bikini's, badpakken en strandmode. 

 

2. GRAPHIC COUTURE

Badmode trend Graphic Couture

Pop-art is in 2016 een grote inspirator voor de badmode prints en kleuren. Optische illusies, gefingeerde beweging en extreme diepte effecten zijn kenmerken van deze trend. De badmode zelf is eenvoudig van vorm, maar dankzij corset-achtige structuren en body shaping materialen gaat deze grafische trend samen met de golvende vormen van het vrouwen figuur.

De kleuren en dessins komen extra mooi tot hun recht in stoffen met satijnglans en kleine glinsteringen in de stof. Ook kralen en pailletten worden met deze stijl gecombineerd.

 

3. SPORTY MOSAIC

Bikini 2016 trend Sporty Mosaic

Deze trend is afgeleid van jaren 80 kitsch met een grote knipoog naar de trends van toen. Deze badmode krijgt overdreven en uitvergrote sportieve details. Bloemenprints zijn uit den boze!
Deze trend is speels, vrolijk en sportief met een snufje retro-kitsch.   

 

4. DARK GLAM

Badmode trend 2016 Dark Glam

Deze donkere, mistieke wereld van kracht en zelfverzekerdheid wordt gevat in de trend 'Dark Glam'. Veel zwart, donkerblauw en donkerbruine tinten wordt gecombineerd met ritsen, latex, leer-look, studs en kralen.
We zien niet zozeer animal prints als wel dierlijke texturen terug in de stoffen. Relief patronen van leer, alligator huid, slangen huid en metalen geven deze badmode een stoere maar glamoureuze look. 

 

5. PAINTER'S GARDEN

Bikini 2016 Painters Garden

Zoals elk jaar wordt de arche-trend 'romantisch' dit jaar vertaald naar de huidige tijd. We zien taferelen uit de natuur als het ware geschilderd op doek. Dat zijn de nieuwe prints. Zachte, soepel vallende materialen met zijde glans, afgewerkt met  moderne technieken zoals de porcelain look. 

 

Badmode trends 2016? Wat worden de looks?

Het modejaar 2015 is amper begonnen en ja, wij kijken al weer naar 2016.

Badmode, als onderdeel van bodyfashion, kent dezelfde creatieve cyclus als die van de kleding en schoenen branche. Kortom, nu al wordt gewerkt aan de collecties van 2016.

Er wordt gekeken naar welke kleuren een hoofdrol gaan spelen, welke thema's én welke nieuwe ontwikkelingen een plaats krijgen in de nieuwe collecties. Zo was de laser een nieuwe toepassing om motieven uit de stof te kunnen snijden, was lurex ineens ook te gebruiken met lycra en kreeg menig bikini een hoogglans coating.

Wat voorspelt AZULA?

Wij voorspellen in ieder geval de hogere pijpjes. In 2015 werd hier al een voorzichtig begin mee gemaakt, maar dat gaat in 2016 doorzetten.
Net als het smallere broekje en zelfs weer wat string modellen.

Wij voorspellen helder blauw en zacht oranje.

badmode trends 2016

Trendkleur 2016 bikini en badmode 

Of nog meer kleuren:

badmode 2016 trends kleuren

Wij voorspellen veel decoratieve inspiraties en barokke invloeden. Strapless á la lingerie wordt nog sterker in het badmode beeld gebracht en we zien veel organische prints.

 

De badmode modellen van 2016

  • Tops met een zeer hoge neklijn. Oftewel een hooggesloten top of badpak. Het doet heel sportief aan, maar we zien deze snit ook terug bij juist hele luxe of exclusieve modellen.
  • Badpakken met transparante delen. We zagen het in 2015 al voorzichtig opkomen, maar voor 2016 zet deze badmode trend echt door.
  • Het simpele badpak. Gewoon, heel gewoon, maar dan in mooie kleuren en met hippe prints.
  • De retro bikini met hoge, slimming slip
  • Badmode van neopreen-achtige materialen. Zoals een surfpak, maar dan anders. Afgewerkt met ritsen en stoere kleurvlakken.